Inființare Asociație sportivă

ASOCIATIILE SPORTIVE  sunt structuri sportive fără personalitate juridică. Asociaţiile sportive fără personalitate juridică se pot constitui ca societăţi civile particulare, potrivit legislaţiei în vigoare. Constituirea unei asociaţii sportive fără personalitate juridică dă dreptul acesteia la obţinerea unui certificat de identitate sportivă, precum şi la afilierea la asociaţia judeţeană, municipală, pe ramura de sport corespunzătoare, în vederea participării la competiţiile sportive oficiale locale.

Asociațiile Sportive se pot înfiinţa numai în ramurile de sport recunoscute în România, ca structuri monosportive sau polisportive.

Pașii necesari  în vederea constituirii Asociației sportive

2. Obținerea rezervarii denumirii asociației de la Ministerul Justiției.
  3. Redactarea actelor necesare constituirii Asociației – act constitutiv, statut
  5. Deschiderea contului bancar si vărsarea de către membrii fondatori a patrimoniului inițial echivalentul a 200 de lei.
  6. Declaratie notariala privind beneficiarii reali ai asociatiei
  7. Depunerea documentației la instanța competentă în vederea obținerii personalității juridice.

Onorariu de 1250 lei, 200 lei patrimoniu si taxe legale in valoare de 360 lei

Va putem ajuta cu serviciul de Inființare Asociație sportivă? Completati formularul alaturat si veti fi contactat in urmatoarele 10 minute de un consultant sau initiati un apel telefonic.