Inființare Asociație sportivă

ASOCIATIILE SPORTIVE  sunt structuri sportive fără personalitate juridică. Asociaţiile sportive fără personalitate juridică se pot constitui ca societăţi civile particulare, potrivit legislaţiei în vigoare. Constituirea unei asociaţii sportive fără personalitate juridică dă dreptul acesteia la obţinerea unui certificat de identitate sportivă, precum şi la afilierea la asociaţia judeţeană, municipală, pe ramura de sport corespunzătoare, în vederea participării la competiţiile sportive oficiale locale.

Asociațiile Sportive se pot înfiinţa numai în ramurile de sport recunoscute în România, ca structuri monosportive sau polisportive.

Pașii necesari  în vederea constituirii Asociației sportive

3. Redactarea actelor necesare constituirii Asociației – statut
5. Declaratie notarială privind beneficiarii reali ai asociației doar în cazul în care asociația este formată din persoane juridice.
6.
Obtinere caziere fiscale de catre membrii fondatori.
7.
Depunerea documentației la instanța competentă în vederea obținerii personalității juridice.

Onorariu de 1250 lei si taxe legale in valoare de 210 lei

Va putem ajuta cu serviciul de Inființare Asociație sportivă? Completati formularul alaturat si veti fi contactat in urmatoarele 10 minute de un consultant sau initiati un apel telefonic.