Inființare Asociație umanitară

Scopul Asociației Umanitare constă în organizarea, dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale, medicale, de recuperare, culturale, educaționale, economice și de mediu, pentru diverse categorii de persoane aflate în situații de risc social: tineri care părăsesc centrele de plasament la împlinirea vârstei de 18 ani, persoane cu handicap, copii cu dizabilități, victime ale traficului de persoane, persoane vârstnice, persoane care nu beneficiază de prestații sociale (pensii, ajutor social, cantină), familii aflate în dificultate ( familii monoparentale, familii care au în îngrijire o persoana bolnavă, familii în care exista violență domestică, abuz sau dependență de substanțe psiho-active), eliminând astfel una din cele mai dure forme ale excluziunii sociale,

Pașii necesari/documente în vederea constituirii Asociației Umanitare

 1. Obținerea datelor de identificare ale membrilor fondatori.
 2. Obținerea rezervarii denumirii asociației de la Ministerul Justitiei.
 3. Redactarea actelor necesare constituirii Asociației Umanitare – act constitutiv, statut.
 4. Dovada sediului social se poate face prin intermediul urmatoarelor documente: contract de inchiriere sau comodat, contract de vanzare – cumparare, moștenire, etc.
 5. Deschiderea contului bancar si varsarea de catre membrii fondatori a patrimoniului initial echivalentul a 200 de lei.
 6. Depunerea documentației la instanța competentă în vederea obținerii personalității juridice.

Costuri

Onorariu de 980 lei, 200 lei patrimoniu si taxe legale in valoare de 200 lei

Documente necesare

  Pentru intocmirea documentatiei complete de infiintare, avem nevoie de urmatoarele documente:

 • copii ale cartilor de identitate ale membrilor
 • dovada proprietatii spatiului, care va fi declarat ca sediu social / profesional.

Va putem ajuta cu serviciul de Inființare Asociație umanitară? Completati formularul alaturat si veti fi contactat in urmatoarele 10 minute de un consultant sau initiati un apel telefonic.

  Call Now Button